Falska produkter inom fordonsbelysning

Piratkopior är ett stort problem inom många områden och fordonsbelysning är ett typiskt sådant. Här förekommer det en drös billiga kopior som vid första anblicken ser ut att vara original men som i själva verket presterar långt från de specifikationer som anges på produktkartongen. Några exempel på varumärken som är drabbade är svenska X Vision och även populära W-Light LED som man hittar hos många återförsäljare. En del produkter är alltså i själva verket billiga kopior som bör undvikas till varje pris. Man ser inte skillnad på produkterna och även kartongerna är i princip identiska som originalen.

Även välkända Rigid lider till viss del av samma problem på grund av den höga prislappen som avskräcker många konsumenter.

Ficklampor är också ett problematiskt område

Det är inte enbart fordonslampor som berörs av problem med kopior utan även led ficklampor är ett utsatt segment med många billiga kopior. Kända och etablerade märken som Fenix kopieras av kinesiska tillverkare och därför kan man emellanåt hitta deras ficklampor till väldigt låga priser. Det gäller att se upp när man handlar så att man inte köper grisen i säcken.