Falska produkter inom fordonsbelysning

Piratkopior är ett stort problem inom många områden och fordonsbelysning är ett typiskt sådant. Här förekommer det en drös billiga kopior som vid första anblicken ser ut att vara original men som i själva verket presterar långt från de specifikationer som anges på produktkartongen. Några exempel på varumärken som är drabbade är brittiska Lazer som man hittar hos många återförsäljare. En del produkter är alltså i själva verket billiga kopior som bör undvikas till varje pris trots att dom ser likadana ut. Man ser inte skillnad på produkterna och även kartongerna är i princip identiska som originalen. 

Även välkända Rigid led ramper lider till viss del av samma problem på grund av den höga prislappen som avskräcker många konsumenter.

Problemet med extraljusramper är inte unik

Situationen är som många förstår inte unik för extraljusramper utan sträcker sig betydligt längre än så. Vi finner liknande mönster även på annat håll inom belysning men också utanför dess område. Ficklampor, en annan belysningsprodukt, har också stött på liknande utmaningar där kända och etablerade märken som Fenix kopieras av kinesiska tillverkare. Det är också därför man emellanåt kan hitta deras ficklampor till väldigt låga priser, långt under rekommenderad prisnivå. Det gäller därför att se upp när man handlar så att man inte köper grisen i säcken.